Pappa, hvor er du?

Blir du stresset av pratet om alt som kan gjøres for at troen skal være synlig for barna? Hva med å høre at det hele starter et helt annet sted! Hva med å høre at det viktigste du kan gjøre er å koble deg på Jesus daglig, og leve hverdagene dine ut i fra det. I artikkelen nedenfor skriver Svein Aksel G. Nakkestad om dette.

av Svein Aksel G. Nakkestad

En arbeidskollega av meg fortalte en gang om opplevelser hun hadde hatt som liten: hun fant ikke faren sin i huset. Hun løp fra rom til rom for å lete, og til slutt fant hun ham. Han lå på kne i bønn.
Som voksen har hun fortalt faren at det å finne ham i konsentrert bønn på den måten, betydde mye. Ja, det var faktisk dette hun hadde tatt med seg hjemmefra som det mest betydningsfulle. Alle de gangene de dro til kirka, samtalene de hadde hatt osv. var langt fra like viktige som det kraftfulle eksempelet han hadde vist henne.

Før Peter får sitt kall til tjeneste plasserer Jesus tjenesten inn i den rette rammen. Jesus spør ham så enkelt og så vanskelig: «Elsker du meg mer enn disse?». Da Peter bekreftet dette fikk han kallet til tjeneste: «Fø mine lam».

Jeg tror vi som foreldre trenger den samme peptalken jevnlig med Jesus. Finne et rom der vi er i fred, legge frem vårt liv for Gud og ta imot Hans kjærlighet. Kanskje påska kan være en fin anledning til innimellom å trekke seg unna familiekosen?

 

Svein Aksel Guttormsen Nakkestad er gift med Rakel og far til to små gutter. Han er for tiden bosatt i Mjøndalen, men snart på flyttefot til Flekkerøya. Svein Aksel er daglig leder i Misjonskirken UNG, og brenner for ledertrening.