Fra travel hverdag til velsignelser i hverdagen

Ordet «Leggetid» er noe de fleste hjem har et forhold til. Gjerne også med negativ klang. Og med fire barn I alderen 4-11 år, så kunne leggetiden ta evigheter. Og ikke spesielt koselig var det heller.

Av: Linda Kvavik

Er det ikke rart at akkurat i det du sier «god natt» og er klar til å synke ned i sofaen etter en lang og travel dag, så kommer en av ungene med tidenes dypeste spørsmål??

Jeg har kjent så mange ganger på̊ dårlig samvittighet etter korte svar, eller avvisning fordi en noen ganger rett og slett ikke orker.

Mannen min er revisor og jobber overtid store deler av vinteren og våren. Jeg måtte komme på noe som kunne lette hverdagen min med leggerutiner på fire unger og fire sengekanter… Effektivisering, tenkte jeg, så jeg kan komme meg litt fortere ned i sofaen, eller til klesvasken… Ja, dere skjønner sikkert hva jeg mener.

Så det endte opp med at en etter en gikk på badet og pusset tennene, for så å sitte samlet i sofaen for å ha «samling» i stedet for å lese bok for en og en ved sengekanten. Da får jeg tiden til å gå, og ungene kommer kjapt i seng.

Vi begynte med å lese en andakt fra en andaktsbok fra Jarle Waldemar som handlet om å være lydig. Jeg spurte noen spørsmål etterpå̊, og alle ungen hadde noe de ville si.

«Gud lager regler fordi han elsker oss», nesten proklamerte seksåringen. Alle var enige i det. Plutselig var jeg ikke så opptatt av tiden lengre, og det ble en skikkelig fin samtale med ungene om å være lydig både mot Gud og her hjemme.

Tilslutt skulle vi be på den måten at vi sendte et gripekors rundt slik at alle som ville kunne be, en kunne også be inni seg eller bare si «Takk Jesus».

Alle ungen ville be! De takket for at de var frelst, og ba for venner i klassen som ikke tror på Gud.

Jeg kjente at jeg ble så rørt og glad der jeg satt. Jeg oppdaget noe jeg egentlig visste!
Ungene mine er åndelige små̊ vesen, som har Jesus i hjertet sitt, som har så mye å komme med fra ham.

Jeg følte meg så takknemlig og velsignet. Stresset med leggetiden ble byttet ut med verdifull tid sammen med barna, men ikke minst også med Gud. 

Linda Kvavik bor i Lyngdal sammen med mann og fire barn. Hun er styrer i åpen barnehage og en aktiv frivillig i Lyngdal Frikirke.