Konfirmasjon – mer enn fest og gaver?

Over hele landet samles 14-åringer til konfirmasjonsundervisning denne høsten. Dersom du har en konfirmant eller en kommende konfirmant i huset, så har jeg noen tips til deg. For uavhengig av hva motivasjonen bak deltagelsen er, så har den ungdommen som velger å stå til konfirmasjon, et spennende år foran seg. Et år som forvandler.

Av: Hanne Marie Moi

Som konfirmantleder kan jeg be for konfirmantene og legge til rette for at de skal få et innholdsrikt år, som nettopp forvandler. Men du som forelder spiller en viktig rolle!

  • Be for din ungdoms opplevelse av konfirmasjonen.
  • Plant forventninger til konfirmasjonen som strekker seg lenger enn fest og gaver. Hvis målet med konfirmasjonen er den siste søndagen, vil dette bli et kjedelig år. Derfor kan du oppmuntre din ungdom til å bli kjent med nye og engasjere seg på samlingene.
  • Du spør kanskje ungdommen din om hvordan det gikk på matteprøva etter en endt skoledag. Gjør det samme når han eller hun kommer hjem fra konfirmasjonssamlingen. Hva har du opplevd i dag, lært eller blitt utfordret på? Bruk mer tid på samtale om dette, enn om fargen på servietten og blomstene.
  • Undersøk om det finnes en ungdomsgruppe/et ungdomsarbeid som samles utenfor konfirmasjonen. Å beholde relasjonen til menigheten og fellesskapet, kan være avgjørende for om konfirmasjonsåret skal få varige virkninger.

For Gud og vi konfirmantledere lengter etter å se din 14-15 åring forvandlet av sannheten om Jesus. En forvandling som betyr mer enn fest og penger. En forvandling som varer.

 

 

Hanne Marie Moi er gift med Markus og bor i Østfold. Hun er ansatt som nettverksleder i FriBU og jobber også som ungdomsarbeider i Greåker Frikirke.