Sju helt overkommelige kristne adventstradisjoner, – midt i førjulskaoset

Førjulsukene er fulle av aktiviteter og ting som bare må fikses. Det siste man trenger er flere gjøremål. Men kristne tradisjoner må ikke nødvendigvis sprenge timeplanen. Ofte handler det om å gjøre ting på litt nye måter, eller ganske enkelt fylle nytt innhold i aktiviteter vi allerede gjør.

Her kommer sju enkle tips til helt overkommelige kristne adventstradisjoner!

 

Av: Jorunn Bergo Aarvik

 

  • Heng adventsstjernen i vinduet.

Hva med å gjøre selve opphengingen til en aktivitet? I 2. Petersbrev 1,19 kan vi lese om morgenstjernen som stiger opp i våre hjerter. Morgenstjernen er et bilde på Jesus. Når vi har Jesus i hjertet vårt, vil lyset hans skinne gjennom oss og lyse oss opp innenfra. Les bibelverset sammen med barna og fryd dere over stjernen i vinduet, der den lyser mot desembermørket utenfor. Syng gjerne et vers fra julesangen «deilig er den himmel blå».

 

  • Følg Chris og Øysteins julekalender på youtube!

Chris lover oss bibelhistorier, juleverksted og konkurranser. Årets kalender finner du ved å følge lenken: https://www.youtube.com/watch?v=oG3tUArbPE8

Chris deler dessuten noen tips til kjekke adventsaktiviteter. Hva med å sette fram hele julekrybben, men gjemme Jesusbarnet? Lek tampen brenner, og forklar at dette er poenget med julen: Å finne Jesus!

 

  • Sjekk ut Kirkens Nødhjelps adventskalender på nett!

Kirkens Nødhjelp lanserte i fjor en nydelig adventskalender på nett, med aktiviteter, filmsnutter og bønner. Kalenderen er vel verdt å teste ut, selv om datoforskyvningen gjør at adventssøndagene i år havner på tirsdager… Kalenderen finner du her: https://www.kirkensnodhjelp.no/om-oss/for-kirkene/adventskalender/

Ellers har Kirkens Nødhjelp laget adventskalender i år også, men denne finnes bare i papirutgave. Årets kalender kan bestilles her: https://gaversomforandrerverden.no/index.php/alle-produkter/adventskalender.html

 

  • Pynt med lilla!

Glem hvit minimalisme og lekre sølvdekorasjoner. I advent er det lilla som gjelder! Advent er en forberedelsestid for å ta imot Jesus, og lilla er den liturgiske fargen for bot og forberedelse.

 

  • Ikke glem adventskransen!

Fire lilla lys i en stake er en vakker tradisjon! De fleste av de mest brukte adventsversene har et kristent innhold. Syng versene sammen og heng gjerne på et ekstra bønneemne for hvert lys dere tenner.

 

  • Les en adventsfortelling!

Simon var i stallen av Paul Leer-Salvesen, for eksempel, er en god, gammel klassiker. I Superblinks julenummer dette året finner du en spennende adventsfortelling i 24 kapitler.  Lukasevangeliet har også 24 kapittel. Leser du ett hver dag, rekker du akkurat julaften.

 

  • Lag en spotifyliste med dine yndlingsjulesanger.

Og fyll bilturene med vakker julemusikk. Barna lærer julesangene, og køkjøringen blir adskillig hyggeligere!

 

Ha en velsignet advent!

 

    Jorunn Bergo Aarvik er opprinnelig fra Ulvik i Hardanger, men bor i Bergen med mann og barn. For tiden jobber hun som barne-og familiekonsulent i NLM Ung.