Det beste du kan gjøre for barna dine er å…

Du har kanskje hørt frasen «det beste du kan gjøre for barna din er å elske pappaen/ mammaen deres».

Det er nok god grunn til å være litt forsiktig med å påstå at noe er absolutt viktigst i møte med barna, og dertil at andre ting er mindre viktig. Men frasen er fin synes jeg, en fin påminnelse. Med ujevne mellomrom kan den dukke opp i tankene mine og minne meg på å legge til rette for at kjærligheten mellom mannen min og meg, skal få blomstre.

Det finnes tusenvis av alternative «det beste du kan gjøre for barna dine er å…». Kanskje du kommer på en nå? Jeg vil i hvert fall lansere min: «Det beste du kan gjøre for barna dine er å be for dem, sammen med pappaen/ mammaen deres». Hva synes du om den?

Bibelen er full av løfter knyttet til bønn. Og samstemt bønn fra foreldre som ber for sine barn er det grunn til å tro at har stor kraft. Tenk at vi skal få lov til å løfte våre barn frem for Gud, han som har skapt dem, kjenner dem og elsker dem langt mer enn det vi evner. Midt i vårt strev og våre gode forsøk på å både oppdra dem, elske dem og lede dem til tro, skal vi igjen og igjen få løfte barna våre frem for Gud. Det er stort.

Min mann og jeg hadde knapt bedt sammen før vi giftet oss. Men plutselig, da vi fikk felles hjem og sammen skulle legge oss til å sove for kvelden, ble bønnen et samlingspunkt. Hver eneste kveld i over ti år. Vi har vokst, og familien har vokst, siden den tid. Barna våre har blitt en naturlig del av bønnelivet. Jeg kan personlig bekrefte hvor godt det er å sammen få be for barna og takke for dem, hver kveld. Løfte frem bekymringer og uro. Vende blikket oppover og ut fra oss selv.

Grovt regnet vil vi ha bedt for hver av barna våre 6570 ganger før de har fylt 18 år og etter hvert skal stå på egne bein. Hvis vi tar Bibelens løfter på alvor tror jeg disse bønnene vil være noe av det beste vi har gitt de som foreldre. Prøv du også!

Tine er 34 år gammel og bor i Ålesund. Hun jobber til daglig som psykolog i møte med voksne. Gift og mor til fire jenter i alderen 1 til 8 år.