Helt ifra jeg lå i mammas mage

For et par år tilbake lærte jeg en nydelig sang som jeg synger for barna min, den ene setningen går slik «Helt ifra jeg lå i mammas mage, hadde Gud en plan for meg, hei hei!»

Sangen er godt likt her i huset. Gjerne kombinert med prat om da de selv var i magen og etter hvert kom ut, til oss som ventet på det nye familiemedlemmet. Denne fortellingen kan de aldri få nok av, og det er tydelig at de både undrer og fryder seg når vi snakker om den.

Men det er ikke bare en fortelling om å være ønsket inn i en familie og høre til her. Det er en fortelling om å være skapt av Gud, himmelens og jordens skaper. Om å være ønsket av Han, og gitt til oss rundt barnet. Til glede for både mennesker og Gud.

Perspektivet med å være skapt med en hensikt tror jeg gjør noe godt med barna. Å få lov til å se seg selv som noe mer enn en tilfeldighet, men som noe helt motsatt, en viktig brikke.

I Bibelen kan vi lese om Guds gode hensikter med oss, og disse skal vi få formidle til barna våre. En undring og spenning over hva Gud har lagt ned i dem, og hvordan Han vil bruke det. Ikke som tvang, men som det fine og spennende livet det er å få leve med Ham, som vil oss lede oss på sin gode vei. Ikke fordi vi slipper unna sorg og smerte, men fordi vi har en som går med oss. Denne sangen er en nydelig inngangsport til å få snakket om nettopp det.

«Helt ifra jeg lå i mammas mage» kan du høre på Frelsesarmeens cd Bom chicka bom.

Tine er 34 år gammel og bor i Ålesund. Hun jobber til daglig som psykolog i møte med voksne. Gift og mor til fire jenter i alderen 1 til 8 år.