Tro ved kjøkkenbordet

Lenge før jeg fikk barn fortalte min venninne fra barndommen sin. Hun beskrev hvordan hun hele oppveksten hadde sett moren daglig lese i Bibelen sin, og hvilket dypt inntrykk det hadde gjort på henne. I senere tid hadde hun innsett hvilken avgjørende betydning dette hadde hatt for hennes egen tro.

Gjennom årene som har gått har dette bildet fulgt meg. Ei mor som sitter bøyd over Bibelen ved kjøkkenbordet hver morgen, ei som henter krefter, håp og veiledning i denne livgivende boka. Senere har vi fått forskning på akkurat dette, som peker på en klar sammenheng mellom mors trosliv og barns utvikling av tro.

Dette inspirerer og utfordrer meg! Vi som foreldre er enormt betydningsfulle for våre barns tro. Hva slags trosliv viser jeg til mine barn? Hva formidler min hverdag om troens betydning i mitt liv? Ser de meg lese Bibelen?

Jeg skal være den første til å innrømme at dette ikke bare er lett. Å prioritere tid med Gud kan være utfordrende i en travel hverdag med barn i huset. Selv om man vet hvor mye det betyr for en selv og dem rundt seg.

Hjemme hos oss har vi en blå sofa, og ved siden av står det en bokhylle. Den bokhylla er fylt med oppbyggelig bøker, notatbøker og Bibelen min. Det å ha Bibelen tilgjengelig og synlig, hjelper meg i mitt åndelige liv. Fra den sofaen kan jeg se utover hjemmet vårt, og barna ser meg. Igjen og igjen blir jeg utfordret til å sette meg ned der, både med og uten barna til stede.

Ser dine barn at du leser i Bibelen? Hvordan kan du gjøre Bibelen tilgjengelig, synlig og i bruk i ditt hjem?

Tine er 34 år gammel og bor i Ålesund. Hun jobber til daglig som psykolog i møte med voksne. Gift og mor til fire jenter i alderen 1 til 8 år.