Hva drømmer du om?

Et av mine klareste sommerminner som tenåring var møte med sjøen. Enten det var på stranda, i den lille åpne båten til familien min, på en ferje i Hellas eller på brygga der jeg hadde sommerjobb. Å sitte i ro og se på havet ble stedet for de store tankene og drømmene for livet. Jeg drømte om fremtiden, om hva jeg ville og hvem jeg ville være. Jeg snakket med Gud, og tenkte på det som hadde vært, både det gode og det dårlige. Når høsten kom følte jeg meg som en ny versjon av meg selv, klar for et nytt skoleår.

En båttur i dag ville tvilsomt gi meg de samme vibbene. Sannsynligvis vil du se meg småstresset mens jeg holder en datter i den ene armkroken, samtidig som jeg smører solkrem på den andre, ber den tredje sette seg ned og den fjerde om å ta på seg redningsvest. Tid til stillhet og ettertanke kommer ikke av seg selv i disse dager. I det siste har jeg lurt på om drømmene og de store tankene har forsvunnet for godt, i takt med økt logistikk og småbarnslivets mange fasetter. Det er som om det eneste jeg klarer å tenke på er det grunnleggende her og nå, det absolutt nødvendige.

I sommer har jeg likevel et håp om at det skal bli tid til å tenke litt større tanker, drømme litt og be til Gud. Be om noen visjoner og drømmer for fremtiden. Tiden er inne for å stoppe litt opp og prøve å finne roen i kaoset og stillhet i stormen. Jeg tror det er nødvendig for meg og for oss som familie. Hva vil egentlig Gud med vårt liv? Hvor er vi på vei? Hvem vil vi være for naboene våre, familien vår og hverandre? Hva skal vi prioritere? Hvordan vil Gud vi skal bruke pengene våre og tiden vår? Hva er viktig for ekteskapet vårt?

I dag utfordrer jeg oss alle til å stoppe litt opp i sommer, hvis du har sjansen, søke Gud og det som gir akkurat deg mulighet til å tenke store tanker, drømme og be Gud om ledelse. For min del betyr det å ta et bevisst valg allerede nå. Jeg trenger å gi meg selv litt mindre mobiltid, litt mindre fokus på husarbeid, litt mer Bibel og litt mer stillhet, så langt det går.

Er du med?

Tine er 35 år gammel og bor i Ålesund. Hun jobber til daglig som psykolog i møte med voksne. Gift og mor til fire jenter i alderen 2 til 9 år.